Lääkäriasema Ruka – Kuusamo

Rukan lääkäriasema

Klinikkamme löydät kauppakeskus Kumpareen yhteydestä, omalla ulko-ovella, InterSportin läheisyydestä. Sesonkiaikoina toimiva Rukan lääkäriasema on vakiinnuttanut asemansa kaikkien akuuttien terveydenhoidollisten ongelmien ratkaisijana, oli kyseessä sitten akuutti sairastuminen tai röntgentutkimuksia vaativa rinnevamma. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on koulutettu erityisesti vastaamaan aktiivisen tunturinkävijän matkallaan kohtaamaan akuuttiin lääkärintarpeeseen, mutta hoidamme niin matkailijoiden kuin paikallisten asukkaiden ongelmat laidasta laitaan. Rukan lääkäriasema avattiin vuonna 2005, joten meillä on vahvaa erityisosaamista rinnetraumojen ja tapaturmien osaamisen suhteen. Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri on aina vähintäänkin konsultoitavissa.

Johanna PentinmäkiJohanna Pentinmäki
14:36 29 Mar 22
Moottorikelkkaonnettomuuden jälkeen aivan mahtava palvelu ja hoito.
Maire I KorhonenMaire I Korhonen
06:41 28 May 20
Asiantuntevat lääkärit, kunnioittavat potilasta.
Jukka MarkkolaJukka Markkola
10:16 03 Jan 18
Kiitos! Rukan Benellä loistava palvelu ja hyvä sijainti.
js_loader
Rukan lääkäriasema, Yksityinen Lääkäri Bene Finlandia Oy.

Aukioloajat

Olemme suljettu, avaamme jälleen marraskuussa 2023.

Kiitos kuluneesta kaudesta!

Hallinnollisissa asioissa, soita 040 040 7765

Käynti- ja postiosoite

Kauppakeskus Kumpare,
Rukatunturi

Rukatunturintie 9

93830 RUKATUNTURI

Rukan Lääkäriaseman Ajanvaraus

Ajanvaraukset puhelimitse numerosta

+358 40 707 7123

Röntgen

Rukan lääkäriasemalla saamme otettua natiiviröntgenkuvat niin ylä- ja alaraajoista, kuin keuhkoistakin aina klinikan aukioloaikana. Tarvittaessa voimme konsultoida kuvista yhtiömme omia ortopedejä tai radiologia.

Nykyaikaiset tuentavälineet

Käytämme murtumien kipsauksessa lasikuitu- ja puuvalmisteisia kipsimateriaaleja. Woodcast-kipsi on erittäin hyvin muotoutuva ja hengittävä kipsi, joten sitä on mukavampi pitää koko murtuman hoidon ajan kuin vanhanaikaista kalkkikipsiä. Käytämme lähtökohtaisesti puukipsejä yläraajojen murtumien tukemiseen ja lasikuitukipsiä alaraajoihin. Meiltä löytyy myös laadukkaat väliaikaisen tuennan kipsit mm. sääriluumurtumiin, jotka vaativat leikkaushoitoa.

Polven vammoihin meiltä löytyy laadukkaat pitkät sekä lyhyet polviortoosit. Myös kevyempiä polvitukia on valikoimassamme.

Nilkan nivelsidevammoja voimme hoitaa valikoimastamme löytyvällä tukevalla nilkan ilmalastalla.

Tämän lisäksi meiltä löytyy tuentavälineet pienempiin rannevammoihin, sormivammoihin, sekä olkapään alueen vammoihin.

Pikatestit

Rukan klinikallamme saa otettua erilaisia pikatestejä helpottaaksemme diagnosointia. Jos esimerkiksi sairastat flunssaa, saamme otettua pikatestinä tulehdusarvon, Streptokokki A-testin sekä koronan antigeenitestin. Meiltä löytyy myös virtsatieinfektion diagnosoimista varten virtsatesti. Tämän lisäksi saamme mitattua hemoglobiinin, verensokerin sekä INR:n pikatesteillä.

Koronatestaus

Meillä on käytössä laadukas koronan antigeenipikatesti. Tuloksen saamiseen testistä menee noin 15-20 minuuttia. Laitamme testituloksen potilastietojärjestelmään, josta se siirtyy OmaKantaan. Tuloksen ollessa positiivinen, ilmestyy OmaKantaan todistus sairastetusta taudista. Saat meiltä tarvittaessa myös tulostetut versiot EU:n virallisesta, QR-koodillisesta todistuksesta, niin negatiivisesta kuin positiivisestakin testituloksesta.

Antigeenitestin lisäksi meillä saa otettua myös koronan PCR-testin. Testituloksen saa noin 24 h päästä testin otosta.