Lääkäriasema Pyhä – Luosto – Pelkosenniemi

Pyhän lääkäriasema

Klinikkamme löydät aivan Pyhätunturin juuresta, Ski-Inn Hotelli Pyhätunturin kanssa samasta pihapiiristä. Pyhätunturin lääkäriasemalta löytää RTG-laitteet, muu korkeatasoisen laitteiston, sekä pikatestimahdollisuuden. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on koulutettu erityisesti vastaamaan aktiivisen tunturinkävijän matkallaan kohtaamaan akuuttiin lääkärintarpeeseen, mutta hoidamme niin matkailijoiden kuin paikallisten asukkaiden ongelmat laidasta laitaan. Pyhän lääkäriaseman ovet Pyhätunturilla avautuivat vuonna 2017, joten meillä on vahvaa erityisosaamista rinnetraumojen ja tapaturmien osaamisen suhteen. Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri on aina vähintäänkin konsultoitavissa.

Iugi BoyIugi Boy
09:22 14 Mar 21
Asiakaspalvelu oli mielettömän hyvää, tuskin olen koskaan vastaavaa saanut missään.Lääkäri Minna teki parempaa työtä, kuin täydellistä, paikatessaan poikani sormea.Lämmin kiitos vielä!
js_loader
Pyhä-Luoston lääkäriasema, Lääkäri Bene Finlandia Oy.

Aukioloajat

 

Olemme suljettu, avaamme jälleen joulukuussa 2023.

 Kiitos kuluneesta kaudesta!

Hallinnollisissa asioissa, soita 040 040 7765

Käynti- ja postiosoite

Kultakeronkatu 21
98530 PYHÄTUNTURI

Ajanvaraus

Ajanvaraukset puhelimitse numerosta

+358 40 123 9923

Röntgen

Pyhä – Luoston lääkäriasemalla saamme otettua natiiviröntgenkuvat niin ylä- ja alaraajoista, kuin keuhkoistakin aina klinikan aukioloaikana. Tarvittaessa voimme konsultoida kuvista yhtiömme omia ortopedejä tai radiologia.

Nykyaikaiset tuentavälineet

Käytämme murtumien kipsauksessa lasikuitu- ja puuvalmisteisia kipsimateriaaleja. Woodcast-kipsi on erittäin hyvin muotoutuva ja hengittävä kipsi, joten sitä on mukavampi pitää koko murtuman hoidon ajan kuin vanhanaikaista kalkkikipsiä. Käytämme lähtökohtaisesti puukipsejä yläraajojen murtumien tukemiseen ja lasikuitukipsiä alaraajoihin. Meiltä löytyy myös laadukkaat väliaikaisen tuennan kipsit mm. sääriluumurtumiin, jotka vaativat leikkaushoitoa.

Polven vammoihin meiltä löytyy laadukkaat pitkät sekä lyhyet polviortoosit. Myös kevyempiä polvitukia on valikoimassamme.

Nilkan nivelsidevammoja voimme hoitaa valikoimastamme löytyvällä tukevalla nilkan ilmalastalla.

Tämän lisäksi meiltä löytyy tuentavälineet pienempiin rannevammoihin, sormivammoihin, sekä olkapään alueen vammoihin.

Pikatestit

Pyhän klinikallamme saa otettua erilaisia pikatestejä helpottaaksemme diagnosointia. Jos esimerkiksi sairastat flunssaa, saamme otettua pikatestinä tulehdusarvon, Streptokokki A-testin sekä koronan antigeenitestin. Meiltä löytyy myös virtsatieinfektion diagnosoimista varten virtsatesti. Tämän lisäksi saamme mitattua hemoglobiinin, verensokerin sekä INR:n pikatesteillä.

Koronatestaus

Meillä on käytössä laadukas koronan antigeenipikatesti. Tuloksen saamiseen testistä menee noin 15-20 minuuttia. Laitamme testituloksen potilastietojärjestelmään, josta se siirtyy OmaKantaan. Tuloksen ollessa positiivinen, ilmestyy OmaKantaan todistus sairastetusta taudista. Saat meiltä tarvittaessa myös tulostetut versiot EU:n virallisesta, QR-koodillisesta todistuksesta, niin negatiivisesta kuin positiivisestakin testituloksesta.

Antigeenitestin lisäksi meillä saa otettua myös koronan PCR-testin. Testituloksen saa noin 24 h päästä testin otosta.